Hvorfor køre knallert ?

Fra: Brian

Emne: Hvorfor køre knallert ?

Besked: Var det ikke en ide at tage springet til det bedre og få det kørekort til MC. Og gå så kun efter Japansk eller BMW. Så skulle der aldrig opstå problemer som de der er beskrevet her medmindre føren af køretøjet selv har skyld i dem. Jeg har været lykkelig ejer af Yamaha XT 600 Suzuki GN 250 og en QMZ 250, samt lidt løst. Tog kortet på en Honda CB 500 der er en vanvittig dejlig maskine, samt nogle timer på Kawazaki ER 5. Mit indtryk af scooter markedet er at kvaliteten over linien er lav og faldende, samt at motorer der er på 50 ccm. uanset om de er tunet eller ej de bare er for små og svage til at man kan forvente at de holder i årevis. Det ville nok være springet værd og vælge en MC. og køre passe samt pleje den fornuftigt, vel at mærke en MC af kvalitet, og dem er der en del af. Selv gamle 250 ccm. modeller er nærmest kun kørt til ved 30000 bare de bliver vedligeholdt. Her sender jeg en kærlig tanke til min gamle GN 250. Og jeg vil have en af slagsen igen med en tilsvarende motor. Hondas cvt Lead 125 scooter model (16995 kr.)er begrænset i motoren fra fabrikken, Det er for at den skal være holdbar og leve op til Hondas legendariske ry for stabilitet og kvalitet. Personligt mener jeg at en knallert skal kræve et kørekort svarende til et MC kørekort samt være på mindst 80 ccm. og køre i trafikken i stedet for cykelstierne. Aldersgrænsen kunne helt fint være 15 år. Det gør jo i virkelighede ingen forskel om en slår sig ihjel på en tunet scooter eller om det er en lille MC Det giver bare fremtidens trafikanter mere plads på vejene senere. Italien har gjort det lovligt i årtier at køre 125 ccm. fra 16 år. Det er Aprillia RS 50 i 125 udgave 16 årige lovligt kører på i Italien.

3 Responses to “Hvorfor køre knallert ?”

 1. Kim siger:

  For det er mere bliig i forsirkng og man kan har flere ting med på en scoorter og mere billig i bezin.

 2. scootergrisen siger:

  Jeg tror det handler om penge og “let-hed”.

  Det jo ikke gratis og tage kørekort også hvis du gør så er der jo ikke så mange penge til køretøjet for dem der ikke har så mange penge.

  Det er måske heller ikke så fedt og handle ind på en motorcykel eller og køre de veje man gerne vil.
  På en 30 km/t knallert har du jo alle cykelstierne og køre på og kan parkere over det hele.
  Jeg har læst at man på motorcykel kan få bøde af at parker på en parkeringsplads til biler er det rigtigt ?
  Fordi det er yderst sjældent der er en MC parkeringsplads og hvis der er er det sådan over i hjørnet hvor der er en lille plads.

  Og er det ikke noget med at man skal betale mere i forsikring om vinteren og hvor fedt er det at køre på MC om vinteren ?
  Ja jeg har aldrig prøvet men jeg køre hele året på scooter og det virker som om at dem der har MC kun bruger den halvdelen af året og hvordan skal de så komme rundt om vinteren ?
  Så har de måske en bil eller scooter men så har man jo også penge nok.
  Jeg tror dem der køre på scooter generelt ikke har så mange penge.

 3. Williams John siger:

  Tak for artiklerne, har bog markeret dem og vil helt sikkert tage videre noget af deres rådgivning. Tak igen! Jeg vil være tilbage til flere tips i næste uge!

Leave a Reply